Eskütétel a Szeged Első Lions Klubban, és új tagjelöltet hagytak jóvá a szegedi oroszlánok

A Szegedi Lions Klub (SZELC) alapszabálya szerint az egy évig tagjelölti státuszban dolgozó tagok, amennyiben kérik,  és teljesítették  a LIONS munka kötelezettségeit, felvételre kerülnek a LIONS Klub rendes tagjai közé.



Az új tagoknak a Klub hagyománya szerint  nyilvános eskütételt kell tenniük a klub tagsága előtt. A Lions esküt-melyet mindenhol a világon- az új oroszlánok hangos eskütétellel erősítenek meg, általában a szegedieknél Németh István volt Lions kormányzó alapító SZELC alelnök szokta felolvasni kellő pátosszal. Történt azonban a klub 17 éves fennállása óta először, hogy Németh oroszlán hiányzás miatt nem tudta ezt megtenni. Megtette ezt helyette Kővári Árpád past president, aki Prónay Gyula elnökkel fel is tűzték a tagságot demonstráló Lions jelvényeket. Mindezt azonban a Nemzeti  és a Lions himnuszok előzték meg. Gratulálunk Dr. Bella Zsoltnak, Mihályi Gézának és Bartók Csabának.


A klubest másik fontos eseménye volt, hogy Dr. Hegyi Péter egyetemi tanárt egyhangúan a tagjelöltek közé választotta a klub közgyűlése. Hegyi Péter nem ismeretlen a hazai közéletben hiszen tehetséggondozási tevékenysége szinte egyedülálló hazánkban.


A Szegedi Tudós Akadémiát működtető alapítvány alapító titkára,a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Transzlációs Medicina Tanszékének, másodállásban pedig Szegeden, az MTA-SZTE Gasztroenterológiai Multidiszciplináris Kutatócsoportjának vezetője. Nem mellesleg nemzetközileg ismert labdarúgó játékvezető.

Gratulálunk Péternek, és ismervén az Ő elkötelezettségét a társadalmi felelősségvállalás terén, biztosak vagyunk abba, hogy a rendes tagsági feltételeknek kiválóan meg fog felelni.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés