A BÁL 2019 jótékonysági bált rendezett a Szeged Első Lions Club

2019. február 9-én került megrendezésre Szegeden a Szeged Első Lions Club jótékonysági bálja. Az immár 16. alkalommal megrendezett bál helyszíne SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ volt. A bál bevételeiből összesen 2,1 millió forint került adományként átadásra öt, rászorulókat segítő szervezet számára.



Prónay Gyula elnök, és felesége fél 7-kor kezdte meg a vendégfogadást, melyet fiatal zenészek kísértek. Szauer Blanka hárfán, Köteles Csilla fuvolán játszott. A Bál hivatalos műsora pár perccel hét óra után kezdődött a magyar és a lions himnusz meghallgatásával. Ezt követően egy részletet elevenedett meg a Valahol Európában című előadásából, Rácz Tibor művészúr és a gyermekszereplők jóvoltából. A bál talán legmeghatóbb eseménye volt, mikor a gyermekek az énekszám befejezéseként, körbejárták az asztalokat.




Az est konferansziéja, Molnár Benett köszöntötte a díszvendégeket, dr. Chrabák László kormányzó urat, Botka László polgármester urat, dr. Fendler Judit kancellár asszonyt, és Németh István volt kormányzót. Köszöntés után a klub elnöke, Prónay Gyula mondta el báli köszöntőjét bemutatva a klub ez évi tevékenységének legjelentősebb állomásait.


Dr. Chrabák László kormányzói beszédében kiemelte, hogy a szegedi klub az országban a legnagyobb és az egyik legaktívabb klub, számos olyan rendezvénnyel és programmal, ami példával szolgálhat a többi klub számára is. Külön említést tett a – ma már országos szinten működő – szemszűrő programról, mely Szegedről indult. A Kormányzó Úr a beszédét követően kitüntetést és kormányzói dicséreteket adott át.


Kővári Árpád a klub előző elnöke két elismerésben is részesült. A klub előző évi jószolgálati teljesítményének és eredményeinek elismeréséül Dr. Naresh Aggarwal a Lions Világszövetség Past President-je elnöki dicséretben és kitüntetésben részesítette. Emellett Kővári Árpád kormányzói dicséretben is részesült, melynek apropója az tavalyi évben elnyert „Az Év Lions Klubja” cím volt.


Németh István, volt kormányzó az országos szövetségben végzett kiemelkedő munkájáért vehette át a kormányzói dicséretet.

Gyuris László is kormányzói dicséretben részesült tekintettel az adománygyűjtésekben végzett munkájára és a  szervezett események sikeres lebonyolításában való aktív részvételére.

Lódi György a klub aktív tagjaként kiemelkedő humánus cselekedeteiért, szegény, támogatásra szoruló családok megsegítéséért végzett munkájáért kapott kormányzói dicséretet.

Mihályi Géza pedig a diabétesz programok okán, a Lions Diabétesz Szűrőprogram kidolgozásáért és elindításáért vehette át az elismerő oklevelet.

Ezt követően került sor az adománylevelek átadására. A bál bevételeiből a következő 5 szervezet kapott, összesen 2,1 millió forint adományt:

  • „Értünk” - Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány
  • „Reménysugár” Alapítvány
  • Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika - Csecsemő Osztály
  • Wesley János Iskola Tanulóiért Alapítvány
  • Korábban Érkeztem Alapítvány


Az alapítványok és a csecsemő osztály nevében Dr. Kothencz Edina; Dr. Kovács Dénes; Professzor Dr. Orvos Hajnalka; Trócsányi Anna; Dr. Rádi Katalin vette át az adománylevelet.


A Vacsorát követően pedig következett a Gálaműsor, mely Juronics Tamás Kossuth-díjas művész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője munkáját dicséri. Elsőként Oláh Gergő lépett fel, majd a Fonó Néptáncegyüttes táncosai következtek. A TánCentrum táncosai latin táncokat mutattak be, egy tehetséges nyolcadik osztályos tanuló, Németh Nóra pedig hangjával bűvölte el a báli közönséget. Utolsó fellépőként az X-treme Hip-Hop Tánciskola növendékei mutatták be HIP-HOP tudományukat.

A műsort követően a Parti Art’s OK zenekar húzta a talpalávalót és adta a ritmus a táncolóknak. De ezzel még nem volt vége a meglepetéseknek, 23 óra magasságában megjelent a színpadon a SunCity Brass fúvószenekar és fergeteges hangulatot varázsolt a terembe.

A BÁL támogatói:

3A Takarékszövetkezet, Alienline Kft., Budapest Bank Zrt., Dancsi és Társa Kft., Folyammérnöki Tanácsadó Iroda Kft., HÉB Hungaria Építő és Befektetési Kft., Hydroline-Bau Kft., Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt., KÉSZ Holding Zrt., La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad, Naturtex Kft., Pappas Autó Magyarország Kft. Szegedi Telephelye, PBA Insura Zrt., Printker Office Land Zrt., Proko Travel Kft., Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Szegedi Sport és Fürdők Kft., Szegedi Városkép és Piac Kft., Szegedi Vízmű Zrt., Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft., Szeplast Zrt., Telenor Magyarország Zrt., Vakondok ’97 Tervező Iroda Kft., Vasvilág Kft.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés