A szemszűrő busz Szegeden

Az Országos Lions Kormányzóság által meghirdetett szemszűrő program Szegedre érkezett. Március 3-6. között Szeged város Idősek Otthonában végeztek vizsgálatokat A Lions szegedi aktivistái Kolozsvári Lajos szemész professzor szakmai irányításával végezték a munkát.


A berendezéseket az otthonok társalgójában állították fel, amely ideális körülményeket biztosított a munkához. Az intézmény munkatársai előzetesen begyűjtötték a jelentkezéseket, és elkísérték az időseket a vizsgálatra. A szegedi Szemészeti Klinika igazgatója – Prof. Dr. Facskó Andrea - készségesen ajánlotta fel segítségét az orvosok biztosításában. Az orvosok napi két órában tartottak rendelési időt.




A négy nap alatt 85 személyt vizsgáltak meg, és ebből 68 idős embernél találtak valamilyen rendellenességet a vizsgáló orvosok. Az orvosok - élükön Prof. Dr. Kolozsvári Lajos Lions társunkkal - rendkívül alaposan végezték a munkát. Nagy türelemmel, szeretettel viszonyultak az idősekhez, és látnivalóan örömmel vettek részt a programban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ők maguk adtak ötleteket ahhoz, hogy mely intézményekben és településeken javasolják folytatni a programot, amihez további közreműködésüket is felajánlották.


Az otthonok lakói nagyon hálásak voltak a lehetőségért. Örültek, hogy helybe vitte a Lions  a vizsgálatokat és fáradtságtól kímélték meg őket. Ugyanezt mondták el az intézmény vezetői és munkatársai is. Várják vissza a Lions aktivistákat. Köszönet a közreműködésért Németh Istvánnak, Kolozsvári Lajosnak, Nagy Sándornak, Szél Jánosnak, Háló Pálnak.



 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés