Kormányzói évet záró hírlevél

Magyar László Kormányzó
LIONS CLUBOK Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Assotiation of Hungary D-119



Mob: +36 30 20 70 082
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.



Tisztelt Lion Barátaim!

„Adj Reményt!”

Ezzel a jelmondattal indíthattam 2013. július 1-én a kormányzói évemet, mely most mint hivatalos idő, számomra, a végéhez ért!
A Jubileum Éve azonban tovább tart!
Tele lesz szolgálattal, „a szeretet erejével”, barátsággal, amelyben együtt munkálkodnak tovább Dr Solymosiné Dr Kiss Ilona Kormányzónő, István Zsolt és Márkus Árpád alkormányzó az új Kabinettel.
Jelmondatom kiválasztása nem egy jól sikerült reklámból ellesett jelszó!
A klubtársaimmal együtt végigszolgált 17 év megfigyelése, tapasztalata alapozta meg, mely belülről jött, a lelkünkből fakadt fel, amelyben megfogalmazódott szolgálatunk, a lions élet lényege. Tudunk-e gondoskodni a támogatott barátaink egész életéről? Vissza tudjuk-e hozni számukra az elvesztett értékeiket? Ha minden erőnket összpontosítjuk is, feloldhatjuk-e egy tehetséges, vak fiatal életének keserűségeit? Véglegesen nem.
De szolgálatunk gyümölcseiből eléjük rakva megédesíthetjük a keserűnek tűnő mindennapokat. Szerető odafigyelésünk eredménye, hogy hétköznap és ünnepeken nem felejtették el őket, ami számukra reménytkeltő és erőt adó jel!
Visszakapják a reményt, hogy nem szabad feladniuk és nekik kell küzdeni ugyan a fennmaradásért, de ebben a harcukban reánk, Lionokra mindig számíthatnak!
A 2013 – 2014 –es kormányzói évünket egy olyan kabinet kezébe helyeztük, akik tenni akartak a kicsikért, a rászorultakért, a vakokért és mindazokért, akik még nem is tudják, hogy esetleg elveszthetik létbiztonságukat, vagy akár a szemük világát!
Lions évünk első, nagy próbatétele a Dunai árvíz volt, ahol a Győri Lionok oroszlánként küzdve példát adtak mindenkinek. A második, a német és francia lionok támogatását megnyerve létrehozni, a már majdnem süllyedni látszó szemszűrő busz ügyét, amelyet létrehozhattunk és elindíthattunk sikeres, szolgáló útjára. Ezzel eszközt adtunk a klubok kezébe, hogy lakóhelyükön segítsenek honfitársaikon.
A harmadik erőpróba egy olyan Lions Bál életre hívása volt, amelyen 25 év volt kormányzói kinyilvánították akaratukat, hogy a Magyarországi Lions Szövetség, a D-119 egységes és élni akar!
Az utolsó, egyben eddigi legnagyobb és volt kormányzóink által kitűzött cél megvalósítása egy Lions központ alapjainak lerakása a konvencióra várt!
Szeretett Wanatka Gabriella hagyatéka, klubjának, a Prizmának jeles közreműködésével megteremthette ezt a lehetőséget. A Konvención, a küldöttek nagy többségének jóváhagyása erősítette meg, hogy dr Czeglédi László alapító Kormányzó és az őt követő Kormányzó - tanítványok által kijelölt cél helyes volt. A kabinet minden tagja tudja, hogy klubjaink sokat dolgoznak, és a jószolgálati munkákhoz eszközökre van és lesz szükségük  A Kabinetet nem tördelték szét viták, annak egysége,  megteremtette a következő lépésekhez szükséges alapokat.  

Tisztelt klubtagok!
Kedves Barátaim!

Köszönöm munkátokat a klubjaitokban!
Egy klub tagjának lenni, a legmagasabb tisztség a Lionsban, ezért titeket illet a legnagyobb köszönet!
A klubjaitok titkárainak és kincstárnokainak, elnökeinek köszönöm a pénzügyi fegyelmet, a szolgálat tisztességének megőrzését, a jó rend megtartását.
Ennek köszönhetően egyetlen klubunknak sincs időntúli nemzetközi tartozása!
Köszönöm zónaelnökeinknek a kabinet és a klubok közötti állhatatos munkát! Az egyre több és komolyabb adminisztráció számukra nagy odafigyelést, és segítő, koordináló szolgálatot jelent, melyet kiválóan fogott össze a három régió elnökünk. Nekik igazi gondoskodó, már-már szülői szerep jutott, hogy bajba jutott klubokat kivezessenek a zsákutcából.
Köszönet ezért Pázmányi Györgynek és Márkus Árpádnak valamint
István Zsoltnak, aki nemcsak a régióját vezette, hanem vállára vette nemzetközi kapcsolataink helyreállítását és a jövőben ezzel megindulhat a klubok pályázatokhoz juttatása.
Köszönöm az Alkormányzónőnek, akit megválasztottunk Kormányzónőnek, hogy végig teljes egységben együtt munkálkodott velem, helyettesével és a Kabinet titkárával és kincstárnokával, így az új kormányzói év, mely továbbra is Jubileumi Év, beteljesítheti a kitűzött célokat, mely szolgálatunk létszámának és ezzel erejének növekedésével, egyre több helyre juttathatja el a segítséget: „a Szeretet Erejével!”

Kedves Lion Barátaim!

Köszönöm nektek a bizalmat, a barátságot és a Szolgálatot!

.....Adj Reményt!....  



Magyar László
Kormányzó




 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés