Lions konvenció volt Kecskeméten!

Nagy számú küldötti részvétel mellett 2014. május 23-24-én tartotta meg a LIONS Klubok Országos Szövetsége  Kecskeméten a  25. jubileumi Konvenciót. A konvenció arra is lehetőséget adott, hogy a klubok tisztségviselőinek vezetői képzés tartsanak. Az eddigi képzéseket felülmúló létszámmal és sok hasznos információval megrendezett képzés nagy megelégedésére szolgált a kluboknak. A kincstárnoki és titkári tájékoztatók  mellett a szem szűrőbusz rendszeréről,alkalmazási lehetőségeiről is tájékoztatták a küldötteket.Előadás hangzott el a non profit szervezetek pályázati lehetőségeiről is.




Este pedig Kárászy Szilvia harangjáték koncertjét és Jánoki Márió énekhangját élvezhették az érdeklődők. Másnap  a 140 fős küldöttel kezdte meg  munkáját a konvenció. A konvención klubunkat Németh István past kormányzó és Nagy Sándor zónaelnök képviselte. A rendezvényt köszöntötte  az az 50 tagú Kodály leány kórus, műsorával Kecskemét város képviselője, Kalle Elster, észt nemzetközi igazgató és a német Lions delegáció vezetője, Stefan Lauble.




A 25 éves jubileum ikonja Dr. Czeglédi László volt, aki két és fél évtizede alapító elnökként kezdte meg munkáját a magyarországi Lions mozgalomban. A leköszönő Magyar László kormányzói gazdasági beszámolójából kiderült az elmúlt év eredményes volt, így beszámolóját elfogadták.




Élénk érdeklődés mellett döntöttek Wanatka Gabriella hagyatékának felhasználásáról, annak kamatait Sajtó díjra és Vakvezető kutya képzésre fordították. Nagy többséggel döntöttek arról  hogy a hagyatékból 25 millió forintot a budapesti Lions székház / központ/megvalósítására fordítják.

A központot Wanatka Gabrielláról nevezik el. Majd megválasztották dr. Solymossiné dr. Kiss Ilonát kormányzónak. Kormányzó-helyettessé  István Zsoltot mint első alkormányzót is megerősítették és megválasztották Márkus Árpádot második alkormányzóvá. A konvenció kitüntetések átadásával fejeződött be , amely során többek között klubunk tagja Németh István is Kormányzói elismerésben részesült a szemszűrő busz létrehozásában kifejtett áldozatos munkájáért.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés