Életmentő készülékeket adományozott a SZELC

A Szeged Első Lions Klub (SZELC) életmentést segítő defibrillátorokat adományozott Szeged közforgalmú helyeire. A készülékek automatikusan működőnek, oktatás nélkül is használhatóak. A hírtelen szívmegállás utáni 1-2 perces újraélesztéssel sok ember életét és maradandó égészség károsodását lehet a gépekkel megakadályozni.


A szegedi vasúti főpályaudvaron, Mars téri központi autóbusz állomáson , és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Széchenyi téri ügyfélszolgálatára üzemelő  defibrillátorokat a SZELC, Szeged–Csanádi Püspökség, és a város önkormányzata által adományozott  készülékek elhelyezési javaslatát a Szegedi Tudományegyetem (Prof. Varga Endre szervezésében, aki a SZELC tagja) adta.


A defibrillátorok  hirtelen szívleállás esetén bárki által használva olyan fontos életmentést biztosíthatnak mely biztonságot jelenthet mindenki számára. A készülékek elérhetőségét az állomásokon, és az ügyfélszolgálaton jól látható piktogramok biztosítják.


A készülékekhez írásos használati utasítást is biztosítanak ,de elektronikus hangjelzések és segítik a készülék használatát.  A képeken látható esemény a vasúti főpályaudvaron történő hivatalos átadást örökítik meg, ahol az adományozók részéről jelen volt Kővári Árpád Lions president,Bródy János past president , Kondé Lajos püspöki helynök, az átvevők részéről  Mondi Miklós pályavasúti területi igazgató.



fotó: Gergely István

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés