Összefogással Adventi gyűjtés a szegedi Dóm téren

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei Szervezete , a Szegedi Városkép és Piac Kft, a Rádió 88 és a Szeged Első Lions Klub összefogásában közös gyűjtést szerveztek az adventi időszakban.  



A cél  az volt, hogy a Vöröskereszt megyei szervezetének listáján szereplő rászorult családoknak élelmiszer, higiéniai és pénz adományokat gyűjtsünk.
Valamennyi napon - a közel három hét folyamán- nagy szorgalommal és odaadással végezték a felsorolt szervezetek munkatársai,önkéntesei az adománygyűjtő munkát. A Rádió 88 hullámain óránként jelentek meg a közérdekű spottok, hogy az adományt a karitatív érzetű honpolgárok a Szeretetkuckónak elnevezett pavilonban adhatják le. Büszkék voltunk Szeged lakosságára mert megszámlálhatatlanul érkeztek az adományok mindennap.



Nem csak a felsorolt cikkekből hanem ruhaadományokból is tekintélyes csomagszám jött össze. Különösen nagy segítség volt az adományok gyűjtése terén, hogy néhány középiskola (Radnóti,Ságvári, Fodor,Krúdy )önkéntesei becsülettel kivették a részüket a munkában. Köszönet érte nekik és intézményeiknek, tanáraiknak és az önkéntesek szervezőjének Dr. Gazsó Nikolettnek.



A LIONS tagok  személyes részvételükkel is példát mutattak  a gyűjtésen, s a jótékonysági mérleg csodálatos volt, több mint 300 élelmiszercsomag, 200 feletti higiéniás csomag, és tényleg számlálhatatlan ruhaadomány érkezett az akció hatására nem csak a Szeretetkuckóba, hanem a Vöröskereszt központi raktárába is.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés