Csongrád-Csanád Megyei Dr. Waltner Károly Otthon támogatása a SZELC részéről..

A Szeged Első Lions Klub(SZELC) megalakulásának első éveitől kezdve fontos célként kezelte a halmozottan hátrányos sérült gyermek intézmények támogatását.  A Csongrád-Csanád Megyei Dr. Waltner Károly Otthon egy integrált intézmény, melyet szociális és gyermekvédelmi egységek alkotnak.


A székhelyen található a Fogyatékos Személyek Otthona bentlakásos intézmény. Az intézmény épületeit nagy park veszi körül játszótéri játékokkal, padokkal, pagodákkal, melyek létrehozásukhoz a SZELC is hozzájárult az elmúlt években. Az intézmény vezetése a SZELC rendszeres segítségét  egy támogatói táblával ismerte el, melyet az Otthon homlokzatán helyeztek el.




Miután az Otthon alaptevékenysége, hogy teljes körű ellátást biztosít az önmagukat ellátni nem vagy csak korlátozott mértékben - tudó értelmileg akadályozott gyermekeknek és felnőtteknek, a SZELC fontos feladatának tartotta és tartja, hogy hozzájáruljon  a gyermekek  tanulási képességinek fejlesztéséhez, valamint a gondozási, ápolási és mentálhigiénés tevékenység minél magasabb szintű elvégzéséhez. Most 300 darab szájmaszkot adományozott a SZELC az intézmény lakóinak és gondozóinak a koronavírus járvány elleni védekezés okán. A szájmaszkokat Dr. Bella Zsolt a SZELC soros elnöke adta át Dr. Szűcs Péter intézményvezetőnek.


 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés