Június 21.-én ismét országos Lions Regatta és Teniszverseny volt

A hagyomány már kötelez gondolták a Lions Kormányzóság vezetői és a klubok aktív tagjai, ezért ismét találkoztak Balatonföldváron, hogy megrendezhessék a címben szereplő versenyeket. Az idő kegyes volt a rendezőkhöz és versenyzőkhöz, a verseny napján igazi tenisz ill. vitorlás idő volt. Látszólag persze a két versenynek nem ugyanaz az időjárás a megfelelő mert már a közepes szél is zavarja a szabadtéri teniszezőket, még a vitorlázás esetében az az ideális. Ám a zamárdi teniszpálya elhelyezkedési és szélárnyékolása megfelelő volt, ezért nem volt semmilyen zavaró körülmény, még a vitorlások is elégedettek voltak a közepesnél egy kicsit gyengébb széllel.


Már péntek este összejött a jókedvű csapat nagy része és megkóstolhatták a szegedi mesterszakács Pipicz Zoltán csülkös bablevesét melyet hideg szeletekre szerelt csülök tormával és mustárral követett, s a végén klassz süti is követte a lakomát.

Szerény mennyiségű, igazán kiváló borokkal öblítette le a publikum a „királyi” vacsorát. Rövid jókedvű beszélgetés után mindenki sietett kipihenni magát, mert másnap kezdődtek a versenyek. A pontos tájékoztatást Németh István Past kormányzó a SZELC alapító tagja adta meg főszervezői minőségében. Másnap már 9.00 órakor megindultak Zamárdiban a páros és egyéni férfi teniszversenyek, sajnos hölgy tagok nem indultak a teniszversenyen, de jelen voltak a versenyzők családjai akik buzdították szeretteiket. A délután 5 óráig tartó versenyeken igazi szegedi Fiesta kerekedett ki mert mind a páros mind pedig az egyéni versenyt Lions társaink nyerték. Egyéniben bajnok lett Dr. Bohács Zsolt, még a párosban Mányi Józseffel kiegészülve szintén megnyerték a versenyt. Bár jól tartották magukat a miskolci, győri,fonyódi társ klubjaink tagjai is, de nekik az ezüst ill. bronz érmek jutottak. A versenyen értékes helyezéseket értek el többi SZELC tagjaink is így Dr. Sonkodi Sándor,Novák Gyula, Dr. Piller Gábor,Háló Pál,Kővári Árpád és Dr. Szeri István is.



A teniszversennyel párhuzamosan a balatonföldvári öbölből indult a vitorlásverseny, ahol 12 hajóval és rajta lévő csapattal indult a verseny. Szerencsére nem csak a tőkesúlyos hajóknak hanem a jó hajós képességeknek köszönhetően mindegyik hajó célba ért. A versenyt ugyan a körmendiek nyerték, de értékes harmadik helyet ért el Gyuris László kapitány irányításával egy igazán fiatal csapat akiket leginkább a tehetséges Piller leányok reprezentáltak. Persze a többi SZELC hajó is szépen szerepelt köszönet felkészült hajósainknak Domonkos Andrásnak, Dr. Keszthelyi Szabó Gábornak és barátaiknak, családtagjainak. A kormányzóságnak még arra is jutott az erejükből, hogy egy népes fiatalokból álló hátrányos fiatalt meghajókáztassanak. Igazi élmény volt számukra!


Az ünnepélyes elismeréseket Magyar László leköszönő kormányzó adta át szívélyes értékelő beszéde mellett. Ki más is nyerhette volna el az idén a VÁNDORKUPÁT mint a SZELC, akik népes csoporttal bizonyították rátermettségüket.

Záró vacsoraként marhapörköltet,lecsót és egyéb más finomságokat fogyasztottunk a kiváló borok mellett. Nos a nosztalgia diszkó a búcsúesten

igazán feldobta a hangulatot,persze csak azokét akik a foci VB miatt nem szegezett az érdeklődés a televízió elé.

Köszönjük a helyet adó Anna-Mária Villa Hotel tulajdonosának a szervezőknek különösen Németh Istvánnak és családjának, valamint valamennyi közreműködőnek és versenyzőnek.

Mi is következhet ezután mint hogy ”Jövőre veletek ugyanitt”


További fotókat itt talál:

https://picasaweb.google.com/117175278281000176798/Regatta2014

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés