Láncátadás a Szeged Első Lions Klubban

„Ha kedd akkor Belgium” volt a címe az ikonikus filmnek melyen a mi korosztályunk több korszakalkotó film mellett felnőtt. Ha június akkor viszont „Láncátadás” mely a 18. volt a SZELC történetében.


A Június 22.-én megrendezett családias rendezvényen a tagok ,pártoló tagok mellett néhány fontos vendég és családtag  is részt vett. Bizony a klub „nagykorú” lett ,hiszen majdnem napra pontosan 18 éve volt az életünket azóta befolyásoló „Charter Night” a SZELC hivatalos alapító estje , ahol Németh Viktor azóta elhunyt  kormányzó feleskette az alapító tagokat és a Miskolci Lions Klub mint szponzor ellátott bennünket a legszükségesebb eszközökkel (zászló, harang, jelvények stb.) A 27 alapító tag sem volt biztos abban , hogy helyi mozgalmuk(egyesületük,klubjuk) töretlen munkával fejlődik és fennállása alatt már több mint 130 millió Ft.-ot adományozott az arra rászorultaknak.


A klub korfája az elmúlt egy—két évben megfiatalodott számos  fiatalabb és középkorú oroszlán  jelentkezett tagjelöltnek, akikből néhányan már tagok is lettek, így a pártolói és rendes tagi létszámunk jóval meghaladja már az 50 főt. Prónay Gyula leköszönő soros elnök beszámolójában (melyet a honlap  elnöki beszámolói között olvashatnak) megköszönte a klub tagjainak a hasznos és odaadó munkát , s elismerte a különösen aktív tagoknak apróbb ajándékkal szorgalmukat. A rendezvényen Koncsik István zóna elnök hivatalosan is átadta azt a két elismerést a klubnak melyet a tagfejlesztés(pl. új klub létrehozása Békéscsabán) az azóta kormányzósági programmá is vált diabétesz programban kifejtett tevékenységéért kapott a klub,  –bár távollétében- ,de Németh István tagunk a szemszűrő busz koordinálásáért kapott elismerését is átvette a klub elnöke.



A láncátadás ezután következett, Prónay Gyula az eddigi alelnök Mihályi Gézának adta át a láncot, így attól a pillanattól kezdve ő lett a SZELC soros elnöke.

Az új elnök hívó kifejezésként a következőt mondta:„Jót tenni nehéz de megéri”

Programjának pedig két vezérfonalat fogalmazott meg.

-        Támogatni, segíteni még hatékonyabban a vakokat és látássérülteket.

-        Diabétesz /cukorbetegség/ megelőzésére, és a beteg szervezetek támogatására még nagyobb odafigyelés a klub részéről.

A leköszönő elnök laudációját  egy szép ajándék átadásával erősítette meg, aki még egyszer megköszönte a klub együttműködését, megköszönve a családja, különösen felesége támogatását.



A hivatalis ceremónia után a PéterPán együttes zenéje mellett vacsoráztak a vendégek ,az étkeket-mint mindég- a Sport & Life szolgáltatta, az italokat pedig Vámosi oroszlán  nagy hozzáértéssel válogatta.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés