A CSÍK zenekar „felrobbantotta” a Szegedi Nemzeti Színházat

November akkor jótékonysági koncert Szegeden. Ki más szervezhetné ,mint a szegedi oroszlánok, hiszen ezt teszik már 15 éve,teltházzal. Eddig is élvezhettük hazai rock nagyjait,de most egy különleges zenei csapatot hívtak meg a Szegedi Nemzeti Színházba, a CSÍK zenekart.



A hazai és a világzenei népzenét sajátosan ötvöző magas művészetet képviselő Csík János és csapata különleges élményt nyújtott a publikumnak. Olyan elemeket bújtatott a látszólagosan népzenei elemekbe amitől elámult még az a vájt fülű zenei élvező is .



Csodálatos…és csodálatos mondták a nézők minden zenei szám után, és vastapssal jutalmazták a zenészeket. Mert nem csak az átiratok voltak csodálatosak
hanem az a virtuozitás is amit minden hangszeres, és az énekes Majoros Marianna nyújtott. Csodálatos hangja megbabonázta a közönséget s amikor elénekelte Kiss Tibor „Most múlik pontosan” c. dalát felrobbant a nézőtér. Mert sok csodálatos énekes van hazánkban ebben a műfajban is, de az Ő hangja egyedülállóan tiszta és lenyűgöző.



Persze nem csak a magas művészetet élvezeték a szegedi oroszlánok,mert a koncert most sem volt öncélú. Jótékonysági koncert volt ez a javából, s a koncert eredményének egy részét, 0.8 millió forintot a Szegedi Gyermek Klinikának ajánlottak fel, akik a koraszülötteknek „kékfény’ lámpát vásároltak az adományból. Az adományt Novák Gyula elnök adta át Dr. Orvos Hajnalka professzor asszonynak.

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés