Új műszert adományoztak a szegedi oroszlánok



Félmillió forintos lélegeztető géppel gazdagodott a Szegedi Újszülött Mentő alapítvány. A pénzt az Első Szeged Lions Klub gyűjtötte össze, akik már évek óta segítik adományaikkal az alapítvány munkáját.





A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 23 éve szolgálja az újszülött, koraszülött mentést. Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – menti az életveszélyben lévő újszülötteket és szállítja a régió ellátó központjaiba. Az alapítvány adományokból tartja fenn magát és fejleszti eszközparkját. Ma egy több mint félmillió forintos készülékkel gazdagodott a szervezet, amelyet az Szeged Első Lions Klub(SZELC) adományozott a csecsmőmentőknek.

Prof.Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta ezzel az új eszközzel nagyon kíméletesen lehet lélegeztetni  a legkisebb koraszülöttet is. Az pedig nagyon fontos, hogy a gyereket az első perceiben milyen módon lélegeztetik. Amennyiben kíméletesen, akkor minden baj nélkül átvészelheti a problémát, ha viszont nem kíméletesen, akkor ebből a későbbiekben tüdőproblémái lehetnek.


A SZELC  rendszeresen támogat karitatív szervezeteket Szegeden. Éves szinten átlagban 6 millió forintot fordítanak erre a célra. Az újszülött mentő alapítvánnyal már régóta jó a kapcsolata a klubnak, több alkalommal is segítettek már céljaik elérése érdekében.

Dr. Bródy János , a Szeged Első Lions Klub leköszönő soros elnöke elmondta minden évben valamelyik programjukat úgy szervezik, hogy az abból származó jótékonysági kasszából az alapítványnak is juttatnak. Az adományozott összeg a klub által szervezett rendezvényekből, valamint a tagok adományaiból jött össze, hiszen a SZELC tagjai nagy tisztelettel adóznak az alapítvány önzetlen munkája elismeréseként.</p>

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés