LÁNCÁTADÁS A SZEGED ELSŐ LIONS KLUBBAN

A szegedi Lions Klub alapszabályban rögzített hagyománya, hogy júniusban az addig regnáló elnök átadja az új elnöknek a LÁNCOT s ezzel formálisan is megtörténik a klub vezetésében a személyi váltás. Persze a régi elnök még a klub vezetés része marad egy évig mint „Past President” segítve ezzel az új elnök munkáját. Háló Pál üzletember a 2012-13 évi elnök ,Dr. Varga Endre orvos professzornak adta át a vezetést, ami szintén megfelel a Klub hagyományainak, hiszen az üzleti szférát általában a humán szféra képviselője követi.


Annyiban rendhagyó volt az új elnök székfoglalója, hogy már nyomtatásban megjelentette azt a programot, amit az elkövetkező évben megkíván valósítani. Ilyen precíz programot előre még senki nem tervelt ki, s reméljük elnök úr maradéktalanul meg is tudja valósítani. Persze a fő cél mint mindig a gyengék az elesettek és halmozottan hátrányos személyek és szervezeteik támogatása.


Így a hagyományos jótékonysági rendezvényeken túl elnök úr új típusú rendezvényeket is megjelölt, amelyek arra lesznek hivatottak, hogy a klub jótékonysági kasszája még inkább gyarapodjon a karitatív célok érdekében. Maga a rendezvény a hagyományok alapján kezdődött és folytatódott a Magyar és LIONS himnuszok elhangzása után Németh István Past Kormányzó moderálásával az elnök urak néhány érdekes és megmosolyogtató történetének elmesélése mellett végrehajtották a lánccserét. Néhány klub tag elismerést kapott a szorgalmas munkáért, bejelentették, hogy Oltvay Béla Klub titkár a Magyar LIONS Kormányzóság elismerését vehette át. Háló elnök úr pedig stílusosan átvehette a Klub ajándékát egy bekeretezett cintányért ami utalt arra, hogy egy nagyszerű zenész elnök adta most át a stafétabotot.



A mintegy 40 tagot számláló Klub tagjai magukkal hozták a rendezvényre családtagjaikat, barátaikat is, mintegy bizonyságot téve arról, hogy biztos családi, baráti háttér nélkül a jótékonysági munka sem lehet sikeres és hiteles. A finom vacsorát szokásosan a Gellért Szabadidőközpontban a Sport and Life cég tálalta fel, a finom borokat pedig- szintén a hagyományokhoz híven- Vámosi Lukács oroszlán válogatta. A talp alá valót a PéterPán együttes húzta, s azt est meglepetéseként Háló és Heizler oroszlánokkal kiegészítve létrejött az alkalmi LIONS BAND is. Jó hangulatban és bizakodva tértek nyugovóra a tagok, bízva abban, hogy a jövőben még több a társadalom perifériájára szorult személynek és szervezetnek tudnak majd segíteni.


 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés