Halászlé Fesztivál LIONS-Rotary módra

18.alkalomal rendezték meg a szegedi halászlé fesztivált, amelynek különös jelentőséget adott az a hír miszerint befogadta a hungarikumokat minősítő szervezet a „Szögedi halászlé”-t. A szegedi Rotarysták és Lionsok a szokásos gonddal készültek a fesztiválra hagyományos helyükön az újszegedi partfürdőn. A közel 400 személyes party sátor felállítása mellett kialakították a szabadtéri főtzőhelyeket és sörasztalokat, székeket.



A hivatásos bér főzök és halsütők mellett a két klub”amatőr” szakácsai is kitettek magukért.

A Lions klub két tagja Kővári Árpád és Dr. Vámosi Lukács, a Rotary klubból pedig Stéhlik János ,míg a hódmezővásárhelyi Lions klubból Mészáros István mutatták be milyen is a nagy gonddal és jó ízléssel - a lelket is beleadóan- elkészített halászlé. A kiváló hal alapanyagot most is a Szegedfish Kft. biztosította s hogy minden rendben legyen Elekes Zoltán főrendező mellett  Lódi György igazgatóhelyettes mint társ szervező szorgoskodott a rendezvény sikere érdekében.



A halnak persze úsznia kell ezért a finom borokról(sörökről) a rotarysták legelismertebb szakértője Kovács András gondoskodott.



A klub elnökei /Nemesi Pál és Nagy Miklós/ elégedettek voltak a szervezéssel. A rendezvény tehát elérte célját, mert a közel 400 fő fogyasztó a kifizetett szolgáltatások mellett a jótékonyságra is áldozott, ennek köszönhetően-bár most kifejezetten nem ez volt a cél- mintegy félmillió forinttal gyarapították a klubok jótékonysági kasszájukat.


 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés