Kővári Árpád 2009-2010

Dr. Szeri István Úr                                                                     Szeged 2011. 05.30.
Szeged Első Loins Cub
Charter President


Kedves Charter President!


A jubileumi 10 év alkalmából az Ön szervezésében egy kiadvány készült, amelyben az elmúlt időszak Elnöki éveit kívánja rendezni.
Szerény személyen a 2009/2010-es Lions évben végezte a  munkáját és erről az alábbi rövid kronológiát szeretném az Ön rendelkezésére bocsájtani:

-    Megválasztásom a 2009  júniusi „Láncátadóval” lett hivatalos, majd ezt követően minden hónapban üléseztünk, melyből a július és augusztus csak informális ülések voltak, de fontos előkészítői a későbbi rendezvényeinknek.
-    Első rendezvényünk ahol a tagság nagy létszámmal jelent meg a 2009 szeptember 05.i Szegedi Halfesztivál volt. Ezt a rendezvényt a Szentgyörgyi A. Rotary Klubbal közösen szerveztük és nagysikerű volt. Lódi, Vámosi, Lengyel, Hajnal, Kővári  Oroszlánok  kaptak elismerést a kiváló halászlevükért a városi szervezőktől.
-    Szegeden rendezték meg a magyarországi Lions kormányzósági ülést  2009 szeptember 12-én, ahol Németh István Oroszlán, mint 2. Alkormányzó, valamint jómagam vettünk részt.
-    2009 október 03-án részt vettünk Szabadkán a Rotary – Lions nemzetközi teniszversenyen, melyen hat párossal kiválóan szerepeltünk és Mányi József Oroszlán személyében bajnokot is avathattunk.
-    2009 október 9-én Vámosi Oroszlán nagysikerű bortúrát szervezett a tagság részére, melyen közel 40 fő vett részt a Frittmann borászat bemutatóján.
-    2009 október 27-én a Szegedi Nemzeti Színházzal közös sajtótájékoztatót tartottunk egy közös akcióról, mely az általános és középiskolai hallgatók részére jutalom belépők  lehetőségéről szólt, Lions segítséggel.
-    2009 november 20-án a Tisza Rotary Klubbal közös szervezésben 3000 db magyar nyelvű könyv átadására került sor a „Rigófészek Alapítvány” segítségével a szerbiai Vajdasági és székelyföldi magyarlakta községekben.
-    2009 december 7-én nagysikerű koncertet rendeztünk a Szegedi Nagyszínházban a „régi nagyok” sorozat keretén belül, Horváth Charlie és zenekara részvételével.
-    2009 december 11-12-13-án rendeztük meg a hagyományos Cora akciónkat.
-    2010 január 18-án egy újabb rendezvénnyel gazdagítottuk a  Lions akciókat, mégpedig egyik Oroszlán társunk Baross Gábor  ötletét valósítottuk meg az Újévi Strauss Koncerttel, mely viharos sikert hozott egy bécsi karmester és a szegedi filharmonikusok közreműködésével.
-    2010 február 06-án az eddig is méltán  „A BÁL”-nak nevezett rendezvényünket tartottuk az Egyetemmel közösen és sikerült felülmúlni a korábbiakat egy újszerű műsorral és egy „Micheline díjas” szakács részvételével.
-    2010 március 19-én  Szeged adott otthont a magyarországi Lions Napok nyitó ünnepségének, melyet igen nívósan sikerült megszerveznünk a Kormányzósággal közösen.
-    2010 május 07-én többfordulós megbeszélések után Aradon aláírtuk a Szeged Első Lions Club és az Aradi Lions Club között a barátsági együttműködést/jumelage/
-    2010 május 14-15 Pécs, az országos konvenció, melyen Németh István Oroszlán, mint 1. Alkormányzó, míg Nagy Sándor Oroszlán, mint  Zóna Elnök lett megválasztva. Ezen az ülésen kaptam meg a „Legjobb Lions” Elnök megtisztelő címet.
-    Végül 2010 június 04-én a hagyományos láncátadón fejeztem be Elnöki munkámat, melynek utolsó momentumaképpen megkaptuk a  nemzetközi Kormányzótól  az elismerő oklevelet a 2009/2010-es év Klubmunkájáért.
Ezt követően adtam át az Elnöki láncot Dr. Lázár György Oroszlánnak!

A rendelkezésemre álló Lions évben megközelítőleg 8.0 Millió forint értékben tudtunk jótékonykodni és nagyrészt helyi, szegedi szervezetek, közösségek részesültek ebből!

Oroszlános Üdvözlettel:

Kővári Árpád



 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés