„Az akarat,tehetség és szorgalom mindent legyőz”

Fergeteges sikerű  Rúzsa Magdi előadás a Szegedi Nemzeti Színházban

Szeged Első Lions Klubja(SZELC)nem először bizonyítja be művészet iránti érdeklődését, s segítőkészségét a társadalom problémáinak megoldásában. E cél motiválta a tegnapi előadást is mely „koncert vallomásokkal Magdaléna Rúzsa” címmel lett megrendezve.




A Vajdasági Kishegyesről származó előadóművész olyan produkciót mutatott be ,mely egyedülálló a mai ún. könnyűzenei palettán.

Úgy vallott életéről, megpróbáltatásairól, olyan őszintén és természetesen, hogy egyes részleteknél kicsordult a könny a nézők szemében.




A nehéz, de bátor sorsú fiatal hölgy kerülve a sallangokat bebizonyította önmagának, családjának, s minden olyan embernek aki nem hisz a sorsszerűségben, hogy az igazi tehetség kellő szorgalommal, akarattal minden akadályon átjut amit eléje gördít az élet. Pedig látszólag nem volt benne a siker kezdeti gyermek életében. Szegények voltak, s már 12 éves korában napszámba kellett neki is állni, hogy a Balkáni háború miatt munkájukat elveszítő szüleinek besegítsen a család fenntartásban.




Ez és más nehéz körülmény Őt azonban arra sarkalta, hogy küzdjön tehetsége igazáért. Küzdött és sikeres lett, kellett azonban ehhez az a kisebbségi sorsban megacélozódott természete is. Bízott az ISTENI elrendeltetésben imádta nagyszüleit,szüleit, s testvéreit,mely családi kötöttség segítette az Ő jellemét a helyes irányba terelni. Rúzsa Magdi így az lett amit megálmodott sikeres előadóművész új választott hazájában az anyaországban. Hálás ennek az országnak és lakóinak, hogy befogadták, s töretlen lendülettel támogatják művészi pályáját. Nagy utat tett már meg  az alatt a néhány év alatt is amit a MEGASZTÁR tehetségkutató verseny megnyerése után számítunk.



Rúzsa Magdi művészi pályájának csak első szakaszában van, s biztosak lehetünk abban, hogy még számos siker fogja érni életében, melyre Ő tudatosan készül. A színházban előadott zeneszámok a világ legismertebb jazz,folklór vagy sanzon számai voltak,de egy-két Rúzsa Magdi sláger is hatott a publikumra. Amikor pedig bizonyítván a szomszédos népek kulturális együttélését SURDA dalát énekelte el valóságosan felrobban a ház.




Fekete Kovács Kornél által vezényelt 10 tagú zenekar méltó kísérője volt Magdalénának. A közönség ismét a SZELC támogatása mellett tette le a voksát azzal, hogy telt házat biztosított a rendezvény sikere érdekében. Varga Endre a SZELC elnöke bejelentette, hogy a koncert bevételét a szegedi közintézményekben,közösségi létesítményekben elhelyezett újraélesztő készülékek megvásárlására fordítják. Mint mondta: ha csak egy ember életét menjük meg a készülékek biztosításával, munkánk már akkor is beigazolódik. Köszönjük Szeged,köszönjük Oroszlánok!

 


Hírek

Kapcsolat

Név: Dr. Szeri István (alapító elnök)

Telefonszám: 06-70-984-80-00

E-mail: szeri@tiszanet.hu

Rajzpályázat Adatkezelés